vaiker pisze:
1 - niepotzrebnie ciales - sprezyna felicji siadzie w gnaizro idealnie, pasownie
2- zalezy czy masz na sprezynie uskok czy zeszlifowane do plaskeigo, mozesz to zrobic flexem ale jakis 1 cm mniej liftu bedzie ( ale sprezyna sie wyrowna, chodzi o gorne mocowanie to co sie sprezyna o gume opiera)
3- do ustawienia mozesz w gorne gniazdo wlozyc jakis kawalek podkladki z uskokiem gumowy z innego auta ( np ford focus takie ma) albo niech CI ktos wytoczy ( mozna zakupic gumowe dystanse na allegro do vitary, maja taki uskok, to poprawi ulozenie sprezyny)
4- mozna zamienic sprezyny stronami, czasami pomaga
5- mozesz miec felerna ta sprezyne, niestety tanie z allegro nieorginalne czasami potrafia byc tak skopane
Sprężyny wyjąłem ze złomowca razem z tymi gumami co były u góry z uskokiem i dałem jeszcze na górę +2,5cm gumy żeby dało większy lift . a na dole musiałem przyciąć ok 3-4cm zwoju bo sprężyna od felicji jest węższa i nie pasowałaby w szersze gniazdo vitary , a po przycieciu tylu cm siadła tak samo jak vitarowska , tylko z prawej git a lewej S... spróbuję włożyć sprężynę lewą na prawą stronę a prawo na lewo i wtedy zobaczę czy sprężyna felerna czy w gnieździe krzywo leży

gniazda z tyłu są oba inaczej ustawione jedno ma uskok z tyłu a drugie z przodu mostu , to ma jakieś znaczenie że tak zrobili ?
kolego nie pasuja bo masz sprezyny od felicji pick-up ....
a musisz kupic sobie od kombi.
wiem.. bo mam felicje ;P