Pytanie już nieaktualne, bagażnik kupiłem.
Tak dla informacji napiszę, że wysłałem kilka takich samych zapytań (na bagażnik i kratkę) do kilku firm, które robią jakieś konstrukcje metalowe itp. dołączając projekt z wymiarami.
Jedna firma w lutym wyceniła zrobienie bagażnika licząc materiały na 450zł (wtedy pytałem czysto orientacyjnie dołączajac zdjęcie bagażnika prawie identycznego z tym z projektu). Jednak jak napisałem do nich ponownie teraz (biorąc pod uwagę fajną cenę) to udawali debila... "że nigdy do nich nie pisałem wcześniej", "że nic ode mnie nie dostali", "że prosza wysłać ponownie rysunki" i takie tam pierdzenie przez trzy dni. Dałem sobie spokój. Mogli od razu powiedzieć, że się walneli w cenie te parę miesiecy temu, albo nie robią takich rzeczy bo stworzeni są do bardziej ambitnych zadań, albo że im sie nie chce
Dwie firmy wyceniły bagażnik na 1400zł i około 1200zł. Kratkę obie na około 400zł
Rekordzista, firma z Krakowa wyceniła bagażnik i kratkę na uwaga... 5150zł

W opisie do projektu zaznaczyłem, że ma być ze stali, a nie ze srebra, ale spoko

Pewnie nie chciało im sie robić takiej pierdoły to walnęli zaporową cenę
Koniec końców kupiłem bagażnik używany z dachu Radzika. Zobaczę jak sie sprawdzi na wyprawie

Na razie jestem zadowolony z jego pancerności i lekkości