konrad pisze:
przede wszystkim zacznij o tego co potrzebujesz, tamta vitka jest już dość mocno przerobiona i przystosowana do terenu potrzebujesz takiego auta ? jeśli nie to od razu odrzuć tego typu auta, bo rzadko się zdarza że ktoś robi i sprzedaje ...jak sprzedaje to prawdopodobnie już ją zamęczył
co do tej białej, widać chyba że coś było pryskane świeżo pistoletem

Hmmm racja... Potrzebuję samochodu głównie do poruszania sie po mieście a off-road w wolnym czasie, wiec faktycznie lepiej postawic na porządny samochod, ktory jezdzi bez zarzutow niz ekscytowac sie tym jak go przerobil, niby sprzedaje bo potrzebuje kasy, ale w sumie, tak każdy moze napisac. Dziekuje za wskazowke, jest bardzo cenna

piotrk pisze:
na moje, to należy szukać samochodu, który na dzień dobry jest w sprawny mechanicznie, normalnie jeździ i da się go używać, ew. lekko zrudziały (jak nie jest, to podejrzane

), ale ma zdrową ramę i mocowania rama-buda.
I tak i tak wypłynie to czy owo ... a jak ledwo jeździ na dzień dobry, to strach się bać co jest ukrywane

Tego typu wynalazki należy odrzucić na wstępie raczej
... no chyba, że forumowa zmota, ale wtedy to co innego
konrad albo pistolet, albo ktoś po prostu polerował/woskował i pobrudził to i owo tą pastą (sam miałem tak usyfione jak mi się kiedyś chciało nawoskować

)
Calkowicie sie z tym zgadzam, samochod powinien byc sprawny i zawsze sprawdzam czy ma "zdrową ramę i mocowania". Fakt, faktem nigdy nie wiadomo jakie niespodzianki nas potem czekaja.... Dziekuje za rowniez cenna rade

A co do tego bialego samochodu to gdzie to widzicie?

bo nie wiem o czym mowa <wstydzi się>
Teraz widze jak ciezko jest znalezc samochod... Nie mozna ufac w pelni sprzedawcy, z drugiej strony, moze trafic sie uczciwy sprzedawca... I nigdy nie wiadomo jakie sa prawdziwe intencje.. A niektore usterki mogą byc ukryte, niezauwazalne. Oj mam nadzieje ze w koncu znajde to wymarzone cacko ;o)