suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest ndz maja 11, 2025 5:57 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Witam,
1.Autko po lifcie 10 cm oponki założone 235/75 R.15 na włączonych napędach autko ładnie się zbiera i ma moc. Natomiast kiedy jadę po czarnym na tylnym napędzie i podjeżdżam pod skrzyżowanie, zatrzymuję pojazd i chcę ruszyć autko nie ma mocy brak siły żeby ruszyć do góry, nie gaśnie ale po mału idzie potem już nabiera obrotów i dalej idzie ładnie...Czyżby Przepustnica?
2.Założone nowe linki hamulcowe podciągnięte, bębny oczyszczone, nic nie cieknie z cylinderków ale słabo trzyma ręczny pod górką autko pomału się stacza do tyłu... jaka przyczyna ?

Proszę o pomoc, dziękuję :)

OFFROAD VITARA TEAM http://www.facebook.com/suzuki.vitara.offroad

2" - starszy bagiennik

.

Ostatnio zmieniony czw cze 01, 2017 10:34 pm przez lipa olsztyn, łącznie zmieniany 1 raz.

5" - nadszyszkownik
Awatar użytkownika

Silnik: LPG16B
Auto się zamuliło od opon 235/75R15 z bieżnikiem MT z miękkiej gumy :wink:
przed założeniem opon itp było ok?
Regulator hamowania raczej nie będzie miał wpływu bo masz sierżanta dłuższego i jeszcze dystans 5cm tak więc jest on w podobnej pozycji jak oryginał bez liftu.
Ale przy okazji możesz podkręcić korektor hamowania śrubką regulacyjną lub napiąć tą sprężynkę od niego co idzie do sierżanta - napewno to nie zaszkodzi.
Co do szczęk to nie wystarczy tylko wyczyścić bęben. Zobacz czy samoregulatory w bębnach działają, w jakim są stanie(czy nie zgnite) i je wyczyśćcie.

Zajrzyj na https://radzikone.pl - Zestawy i części do liftu, opony, wyciągarki i wiele innych !

Site Admin

a co oznacza włączone napedy bez reduktora 4x4 jest lepiej niz naped na sam tył

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

radzik071 pisze:
Auto się zamuliło od opon 235/75R15 z bieżnikiem MT z miękkiej gumy :wink:
przed założeniem opon itp było ok?
Regulator hamowania raczej nie będzie miał wpływu bo masz sierżanta dłuższego i jeszcze dystans 5cm tak więc jest on w podobnej pozycji jak oryginał bez liftu.
Ale przy okazji możesz podkręcić korektor hamowania śrubką regulacyjną lub napiąć tą sprężynkę od niego co idzie do sierżanta - napewno to nie zaszkodzi.
Co do szczęk to nie wystarczy tylko wyczyścić bęben. Zobacz czy samoregulatory w bębnach działają, w jakim są stanie(czy nie zgnite) i je wyczyśćcie.

W cześniej było podobnie, brakowało mocy jak również autko musiało się rozgrzać żeby szło potem trochę mocniej.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

slaw pisze:
a co oznacza włączone napedy bez reduktora 4x4 jest lepiej niz naped na sam tył

Z reduktorem włączonym lepiej idzie, nawet głupia sytuacja na drodze zawracam tyłem lekko wjechałem do niewielkiego rowu i problem z wyjazdem na tylnym napędzie, nie ma mocy...

Z jednej rzeczy jestem zadowolony, zgasła mi kontrolka service, ostatnio czyściłem zawór EGR i założyłem sondę przed katalizatorem ( są dwie sondy) ale nie spojrzałem czy zgasła kontrolka, dziś wlałem do baku środek STP i przy jeździe poczułem leki odór paliwa spojrzałem na deskę i o dziwo kontrolka się nie świeciła :). W każdym bądź razie coś się musiało odetkać i oczyścić nie wiem co pomogło ale jest dobrze, pojeżdżę trochę może auto zrobi się bardziej żwawsze. Rozmawiałem z paroma mechanikami którzy mówią że przyczyną zamulenia może być wina zaworu EGR niektórzy zaślepiają ten zawór co przyczynia się do zwiększonej mocy, ale wywali ponownie błąd z kontrolką na desce rozdzielczej.Coś kosztem czegoś.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00