Witam Wszystkich

Mam takie pytanie. Od jakiegos czasu posiadam voltomierz. Zamontowalem go, podpialem. Natomiast nie wskazuje dokladnej informacji. Po podlaczeniu bezposrednio do akumulatora voltomierz wskazuje prawdziwe info ale caly czas bylby wlaczony.
Wiec podpialem wykorzystujac plusa z zegarka, za to tam nie jest dokladny pomiar, tylko troche mniejszy.
Czy jest gdzies dobry PLUS gdzie moglbym go podpiac? ( oczywiscie wykorzystujac stacyjke - przy wylaczonym kluczyku, wylaczony volt.)
Dodany jest rowniez do zestawu z volt. inny kabel, z ktorym tez robilem kombinacje, ale on jest do wyboru podswietlenia.. i czy z nim czy bez niego wskazuje to samo jak w tamtych przypadkach.
Jak sie wkurze to po prostu podlacze bezposrednio do aku. i moze wylacznik jakis?
Natomiast drugi problem, ktory chcialbym przedstawic przy okazji to jest: obroty silnika maleja ( spadaja prawie do zgasniecia ) w momencie zgaszenia swiatel lub dmuchawy, czyli ogolnie odciazenia akumulatora

Wkurzajaca sprawa w momencie gdy jezdzi sie gdzies w blotku. Jak sie czasem nie pogazuje lub nie wlaczy swiatel to zgasnie.
Czy ktos wie czego to moze byc przyczyna?
Wybaczcie za taki balagan w tym poscie, ale mam nadzieje iz znajde kogos kto mnie zrozumie i odpowie

Pozdrowieeeeenia

kom. 728-664-243