suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest śr maja 07, 2025 5:10 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
2" - starszy bagiennik

Koledzy, reanimacja blacharki wkroczyła w ostateczną fazę. Podłoga z przodu już połatana, mocownania przednich pasów wymienione. Progi z profila, nadkola dosztukowane (z wykorzystaniem reperaturek od opla tigry, bo takie blacharz miał w zanadrzu). No i teraz doszliśmy do podłogi bagażnika, tylnych mocowań budy do ramy i mocowań tylnej kanapy...
Jest bardzo źle. W zasadzie najlepiej byłoby wymienić jakoś całość, ale wszyscy wiemy ile kosztowałaby taka reperaturka gdyby nawet istniała. Płaska blacha nie da rady, ryfel też odpada, bo mocowania kanapy (te 2 "ucha" które ją trzymają w pozycji poziomej) są w kielichach, w zagłebieniu, no i waga by porażała.
Podpowiedzcie co można w tej sytuacji robić. Wycinać z rozbitka chyba nie ma sensu, bo lepiej nie będzie. Wstawiać kawałki blachy też średnio, bo nie za bardzo coś z oryginału zostanie. W takim wypadku myślałem żeby na szrocie poszukać czegoś podobnego z kształtu z innego auta. Na allegro podobnie wyglądają fragmenty podłogi z berlingo czy innych małych dostawczaków. Kiedyś ktoś tutaj (albo na dużym forum) pisał, że mu w fabryce blachodachówki przetłoczyli arkusz blachy na wymiar, ale ja takich kontaktów nie mam...
Pomóżcie, bo moja cierpliwość już się pomału kończy, a auto szybko potrzebne do pracy.

1" - młody upalacz

ja zrobilem u siebie płaską blache 1.5 mm pancer cale nadkola i podloge w srodku mocowania kanapy to wycinalem dziury w blasze i wspawywalem profil z wycieta jedna scianka cos takiego mocowania pasów tez przez to

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

2" - starszy bagiennik

niezbyt wiele widać na tym twoim zdjęciu ;)
u mnie również poszła na podłogę bagażnika blacha 1,5 mm, pod mocowania kanapy została "ukształtowana" przy pomocy dużego młota. Zostały te wzmocnienia co są pod podłogą. Ogólnie nieźle to nawet wyszło. Jak będę montował ponownie plastiki to spróbuję wywalić wszystko z auta i zrobić zdjęcie, jak nie zapomnę.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00