suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pt maja 09, 2025 7:25 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

lenny pisze:
Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła,że przy tych gumach w końcu nie boję się że wypadnie mi kierownica w koleinach po czarnym, gdzie w cześniej przy 245/60 R.15 miałem problem z utrzymaniem auta na drodze :)
A teraz przy tych oponach 235 masz jakieś dystanse na felgi?

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Wiktor pisze:
lenny pisze:
Ale jedna rzecz mnie zaskoczyła,że przy tych gumach w końcu nie boję się że wypadnie mi kierownica w koleinach po czarnym, gdzie w cześniej przy 245/60 R.15 miałem problem z utrzymaniem auta na drodze :)
A teraz przy tych oponach 235 masz jakieś dystanse na felgi?

Nie mam, gumy trochę wystąją po za obrys auta ale nie rzuca się to aż tak w oczy, trzyma się jak po sznurku w koleinach nie to co po poprzednich gumach. Może też ma znaczenie waga gumy jeśli to nalewka to cięższa jest i lepiej przylega do asfaltu. Tym bardziej zaskoczył mnie fakt że guma jest cicha tak jak bym jechał na zimówkach :) kiedyś miałem nivę to ruskie MT huczały na czarnym jak bym F-16 leciał hehe

OFFROAD VITARA TEAM http://www.facebook.com/suzuki.vitara.offroad

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

A ile ci palił przed lifetem?

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

pisałem o tym już na forum, ale napisze to jeszcze raz. a co?
zmieniając opony na większe, zwiększył się obwód koła. teraz mam takie opony jak ty, a wcześniej miałem 225/70/15. to niby tylko 2cm na promieniu ale na przejechanych 200km zaczyna to robić sporą różnice. pomyśl, policz. u mnie po poprawkach wychodzi że auto pali średnio tylko 0,5l więcej. no i faktycznie jak na baku jeździłem 3x do pracy i z powrotem tak jeżdżę 3x do pracy i z powrotem. to samo z osiągami na większych kołach auto się dłużej rozpędza ale jedzie szybciej.
ale to jest w tej całej zabawie daleko na drugim planie. najważniejsze jest to, że auto na większych kolach lepiej robi w terenie i tyle. :)

wsadzanie ciężkiego diesla do lekkiej vitarki to kiepski pomysł
ja jak jadę w cięższy teren to wyciągam siedzenia z tyłu, pilota biorę niezbyt grubego, a najchętniej to bym jeszcze drzwi pościągał

albo suzuki albo nic.

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

Dziś odebrałem autko od mechanika na Targówku, wyregulował zawory, ustawił kąt wyprzedzania zapłonu, w tym wymiana uszczelek pod deklem i aparatem zapłonowym. Dosłownie auta nie poznałem ma buta że szok w porównaniu z tym co miałem czesniej to porażka, jak się okazało poprzedni właściciel wymieniał rozrząd a nie ustawili zapłonu. Mocy nabiera już od 2000 tys obrotów a nie jak wcześniej powyżej 4 tysięcy a już myślałem że coś nie tak z silnikiem a tu proszę miła niespodzianka . Zakłada też instalacje gazowe, koleś kumaty bo bawi się w przeróbki silników i podnoszeniem mocy, powiedział że może mi zwiększyć na więcej Koni i będzie miał lepszego buta na gazie.

OFFROAD VITARA TEAM http://www.facebook.com/suzuki.vitara.offroad

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00