suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pt maja 09, 2025 12:45 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ROZRZĄD 2.0 V6
0" - piaskownica

Witam wszystkich jestem nowy na forum. Jakiś czas temu kupiłem Vitarę 2.0 v6 w stanie idealnym, auto miało jeden minus żę nie chciało jechać nie sprawdzałem zapłonu tylko od razu razu rozebrałem rozrząd do sprawdzenia mimo że był cichy (poprzedni właściciel robił wymiane 10tys temu) i miałem nosa przestawiony był na wale.Ale to na głównym łańcuchu zostało tylko dwa ząbki na napinaczu. Jak mówicie łańcuch tak się wyciągnoł czy to kwestia nie wymienionej zębatki dolnej bo nie wygląda na staczaną?(Może dostał taką jak ori??) Rozrząd kupował u Niedziałka dwa lata temu ,dzwoniłem i pytałem mają na chwilę obecną OYODO z tego co wiem to dobra firma nie realne żeby padła tak szybko .Możliwe że wcześniej mieli co innego dostępne. Tearaz mam problem czy wymienić tylko główy łańcuch czy komplet?? jak doradzacie? myślem żeby zamówić sam łańcuch i porównać go z moim czy jest wyciągnięty i wtedy podjąć decyzje bo nowy zawsze mogę zwrócić.Jeszcze takie pytanie ewentualnie z jakiej firmy rozrząd czy BGA będzie dobry? bo jakiś tani mi się wydaje testował go ktoś??

Site Admin

rozrząd 2.0 v6 jest wredny

sam łańcuch tsubaki robi dobry tylko drogi

oyodo to dystrybutor miałem ich rozrządy przez 2 lata i co kilka miesiecy dostawałem innej firmy

miałem bardzo duzo usterek wycofałem je i mam spokój

bga jest ok

wiem ze istnieje tu konflikt bo sprzedaje te rozrządy a pisze to bo też je kilka lat montuje i wiem ile może byc z tym problemów

0" - piaskownica

dzięki za zainteresowanie tematem
A co sądzisz o rozrządzie Asumi byłem dzisiaj w hurtowni i taki może mi załatwić za 900zł jest w nim sześć kół nie pięć.
Który bedzie pewniejszy BGA czy Asumi?? Cena podobna.
Dodam jeszcze że lewy łańcuch mam chyba nie równo wyciągniety bo jak kręce wałem to u góry raz się mocniej napina raz mniej.
Tsubaki są dwa tylko łańcuchy dostępne główny i boczny 300zł i 100zł. Zamówiłem główny żeby porównać z moim czy mam wyciągniety czy zębatke dolną zjechaną tak dla pewności porównam go i ewentualnie zwróce jak całość bedzie do wymiany.

2" - starszy bagiennik

ja mam BGA

Site Admin

rozrzady sa robione w komplecie z 5 kołami kilka firm robi z 6
to małe koło pośrednie nie zawsze sie wymienia ale jesli trzeba to jest dostepne tylko w aso ok 420zł
wiec to trzeba wszysko ocenić po zdjeciu

asumi to dysrybucja saga auto nie potrafię tego ocenic bo to weszło do sprzedaży kilka miesiecy temu i chyba wiecej sie nie pojawi

mam info o wadach napinaczy ale czy to wada fabryczna czy błąd mechanika nie wiem

to prosty układ rozrządu ale ilu mechaników to zle zamatowało to głowa puchnie

1" - młody upalacz
Awatar użytkownika

Ja miałem na jesienie walki z rozrządem i też się zastanawiałem. Pogadałem z Panem Sławkiem(są na forum linki do jego strony tylko nie chcę mi się szukać teraz). Doradził mi ten BGA i kumple wymienili mi cały komplet. Podobno jest dość dobry, ale o tym sie przekonam za jakiś czas. Mam jednak nadzieję, że nie będe przechodził tej wymiany po raz kolejny, bo ni to tanie, ni to proste i nie trwa godzinkę :)

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
WYCIAGAJACE sie lancuchy to jest straszny problem, po zalozeniu TSUBAKI ktory troszke kosztowal . . . problemy sie skonczyly

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00