Mam problem z silnikiem 1.6 8V. Silnik chodzi doskonale na LPG ale nie chce chodzić na benzynie, tzn. zapala ale po chwili gaśnie, jak jest ciepły to się krztusi, nie wchodzi na obroty, gaśnie na wolnych obrotach i ogólnie nie da się nim jechać. Wymieniłem pompę w baku, przeczyściłem bak i przewody doprowadzające i odprowadzające paliwo, zmieniłem filtr paliwa. Dziś sprawdzałem wtryskiwacz na pracującym silniku, wtryskuje równomiernie paliwo na przepustnicę. W momencie dodawania gazu, silnik się dusi i spada z obrotów. Podejrzewam, że wtryskiwacz nie podaje wystarczającej ilości paliwa. Po wyciągnięciu wtryskiwacza podłączyłem do niego napięcie, grzybek wtryskiwacza nie chował się w nim całkowicie, Chował się na jakieś 1/3 zakresu jego pracy. W związku z tym mam pytanie czy to jest normalne zachowanie wtryskiwacza ?? Jak mogę jeszcze sprawdzić wtryskiwacz.
Drugą sprawą jaką podejrzewam jest zawór regulujący ciśnienie na wtrysku, czy jest jakiś sposób jego sprawdzenia, np. ciśnienie jakie muszę zadać aby zaczął otwierać ??
Sprawdzałem też pracę silnika z odpiętą lambdą, i czujnikami temperatury i dalej to samo.
Wszelkie rady mile widziane bo już nie mam siły do tej benzyny a zona nie patrzy na wskaźnik LPG więc jak kiedyś gdzieś stanie to tylko hol