Witam wszystkich!!! Miałem wcześniej problem ze znikającym płynem chłodniczym,który opisałem na forum za pomoc wielkie DZIĘKI okazało się,że była pęknięta głowica było minęło. Zrobiło się ciepło no i znowu kłopot z temperaturą

przy jeżdzie 90km/h temperatura dochodzi do 3/4 skali a i czasem pod czerwone więc stwierdziłem padło wisko kupiłem nowe. Przed montażem nowego wisko wypłukałem cały układ chłodzenia łącznie z wyjęciem chłodnicy.Po zmontowaniu wszystkiego do kupy z nowym wiskiem niby coś lepiej ale niewiele wskazówka od temperatury nadal za połową. Czytałem na forum,że już ktoś miał taki problem i próbował wisko zrobić na sztywno co mu się nie udało ja poszedłem tym tropem

i zrobiłem stare wisko po przeróbkach domowych na sztywno. Założyłem te sztywne do vitki i jak ręką odjął wskazówka dochodzi do 1/3 maksymalnie i nawet nie dygnie dalej

(termostat otwarty) tylko nie wiem czy to zdrowe dla silnika i czy pompa wody wytrzyma bo do koła pasowego od pompy jest przykręcone sztywny wiatrak. Czy ktoś ma lub miał taki przypadek a może to czujnik padł od temperatury? Piszcie co o tym sądzicie. POZDRAWIAM