Witam wszystkich
Mam problem z moją nowo nabytą vitarką. Na gazie auto chodzi super natomiast na benzynie w ogóle nie ma mocy ale zacznę od początku. Auto trzy lata jeździło tylko na Lpg miało usunięty bak. Przed sprzedażą właściciel założył bak od malucha oraz zewnętrzną pompę paliwa nie wiem jaką na wydajność , ale coś jest nie tak. Po odpaleniu silnik wchodzi na 2500 obrotów czasami zdarza się tak , że chwilę później zgaśnie . Po rozgrzaniu silnik zachowuje się tak jak na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=RTuDQVDe ... e=youtu.be nie trzyma w ogóle obrotów na biegu jałowym sam podbija sobie do 1500 a po przegazowaniu do 5000 obroty spadają prawie do zera a potem znowu do 1500. ( W 45 sekundzie przerzuciłem na LPG na tym paliwie trzyma obroty, proszę nie patrzeć na wskaźnik paliwa jest odłączony) W czasie jazdy na benzynie auto nie ma mocy , szarpie mówiąc krótko nie da się jeździć.
Dlatego proszę Was o poradę co to może być? Po przeczytaniu forum mam kilka hipotez.
-Pompa paliwa jest za słabła i nie podaje wystarczającej ilości paliwa?
- Zepsuty wtrysk w związku z tym iż auto nie jeździło długo na benzynie?
- Może komputer padł?
- Jakiś czujnik?
Niestety chciałem sprawdzić błędy ale check się w ogóle nie świeci. Wiem , że na forum nie ma wróżbitów ale może ktoś miał podobny problem i coś podpowie.
Dzięki pozdrawiam wszystkich