suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest pt maja 09, 2025 5:34 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
0" - piaskownica

Witam Wszystkich, na imię mam Marcin,.forum odwiedziłem z powodów technicznych. z Suzuki Vitara nie miałem nigdy do czynienia ale trafiła się pewną okazja, i myślę że jak wszystko się uda będę częściej gościł na forum. A więc szanowni użytkownicy mam pytanie jak w temacie , czy podejdzie pod skrzynie silniczek 1.6 zamiast 2.0 6v 24v , dowiedziałem się że 2 są strasznie drogie (jak dla mnie bynajmniej) a chciałbym ocalić budę. Z góry dziękuję za podpowiedzi

Moderator
Awatar użytkownika

Silnik: J20A>Electric, H27A
Model: Cabrio,XL7
Rok prod.: 1998
flansze sa zupelnie inne, przelozenia wydaje mi sie ze tez, wsadzac 1,6 zamiast 2.0 ? to jak juz masz przerabiac caly przod auta to wsadz tam jakis 2.0 z innego auta silnik, tylko pamietaj o misie olejowej dobrze wyprofilowanej zeby na podjazdach nie zatarlo silnika . . . moim zdaniem gra nie warta swieczki, za 2 tysiaki wyrwiesz silnik, moze sie i 2.5 trafi . . .

Site Admin
Awatar użytkownika

Silnik: J20A
Model: Cabrio 2.0 JLX
Rok prod.: 1998
Masz na myśli 2.0 16v lub 2.0 v6?

Zacznę od tego że silnik 1.6 nie pasuje do budy od 2.0. Oczywiście wszystko da sie zapewne dopasować, tylko musisz być tego świadomy. Inne jest sprzęgło i jego sterowanie. Nie wiem czy wałek odbiorczy w skrzyni jest taki sam.
Dodatkowo buda 2.0 jest 100kg cięższa i jak wstawisz motorownie 1.6 to już w ogóle nie będzie jeździło. W skrzyni 2.0 V bieg jest dłuższy, więc zapewne o V możesz zapomnieć przy 1.6.

Moim zdaniem więcej będą kosztowały przeróbki niż różnica w cenie pomiędzy 2.0 a 1.6. To już chyba lepiej 2.0 16v z GV wstawić z komputerem, osprzętem i wiązką. Jest ich więcej, tylko czy są tańsze?

0" - piaskownica

Dziękuję za opinię i poświęcenie czasu, takiej właśnie pomocy oczekiwałem

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

A więc szanowni użytkownicy mam pytanie jak w temacie , czy podejdzie pod skrzynie silniczek 1.6 zamiast 2.0 6v 24v , dowiedziałem się że 2 są strasznie drogie (jak dla mnie bynajmniej) a chciałbym ocalić budę. Z góry dziękuję za podpowiedzi[/quote]

Jeśli 2.0 v6 chciałbyś ocalić budę to chyba jej się nie przyjrzałeś dokładnie...:), albo jest świeżo po kapitalnej blacharce..

Dalekosiężne Helki na kangurze
Lift 2 - Była

Jest Jeep Navy Club 92 lift 3,5 koło 31.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00