Tayson pisze:
mam pytanie, czy taki lock right jest awaryjny??? mam zamiar sobie zakupic t6aka blokade narazie do tylnego mostu[
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/89-98-Su ... ccessories ]
na ebayu znalazlem taka aukcje, na ile wystarczy taki LR?, auta uzywam tylko w terenie
Co do tego pytania myslę że Slaw powiniem sie wypowiedziec ponieważ to z LR ma do czynienia nie od roku

Co do aukcji cena dobra bo wychodzi około 1020 zł.Ja za swoja 3 miesiące temy LR 1532 dałem 1500 zł.
Co do zywotnosci:
Na jego żywotność mają wpływ:
- to czy obudowa mostu jest prosta
- łozyska na tylnych półosiach nalezało by wymienic na nowe
- prawidłowo ustwaiony luz na LR w koszu
- jesli lubisz głęboka wode wyprowadz odpowietrzenie tylniego mostu poda dach i upewnij się że jest ono szczelne a jesli bedziesz miał kiedys watpliwosci czy czasm most nie dotał wody to zmień olej i nie gdybaj
- nalezy również podczas jeźdzenia po czarnym pamietać że ma sie to w moście
To tyle z moich "młodych " obserwacji
Ja u siebie w tylnym moscie wymienałem juz 3 razy olej(2 razy niepotrzebnie ale miałem wątpliwości).Nie zauwzazyłem by były w nim jakieś opiłki czy cos niepokojacego poza stardandowym ciemnym osadem na korku magnetycznym.
Masmo pisze:
OKU pisze:
Po Tym jak założyłem LR z przodu zapinam wsteczy i auto nagle dostaje drugie życie i jedzie do tył aż miło..........
Dokładnie tak robi przedni LR.
W przednim tez jest fajne to że mozesz mieć tez cały czas zapiete sprzegiełka(jak przy standarowym koszy z mechanizmem róznicowym) i póki nie włączysz przedniego napędu LR dział ja mechanizm róznicowy zaradzając swoja obecność tylko jakże miłym klik klik klik...
I teraz pytanie do Masmo i Slawa:rozpinacie sprzegiełka jeźdząc po czarnym??(mówimy oczywiscie o jeźdzeniu bez włączania przedniego napedu)