Sie ma wszystkim przeczytałem chyba wszystkie tematy odnośnie przedniego mostu i mam jeden mętlik w głowie !!!
auto użytkowane jest jako jedno w rodzinie więc sztywny most odpada niestety . zastanawiam się nad ...
1. półmost od Grand vitary stalowy .
2. blokada LockRight - Vitara most przedni (kompletna blokada z koszem zmontowana przez Trail Tough; półosie 22
ząbki)
LockRight - Vitara most przedni (kompletna blokada z koszem zmontowana przez Trail Tough; półosie 26 ząbków) -
pisaliście że to najlepsze rozwiązanie lub tańsza wersja LOCKRIGHT automatic bez kosza tańsza
http://www.puresuzuki.com/lockright.htm moja vitara to 1990 r 8v więc nie wiem ile mam tych ząbków ??? chyba trzeba będzie rozebrać i zobaczyć ....
3. pozostaje kwestia półosi wewnetrznej która lubi się urawać jaką włożyć ???
4. no i najgorsza sprawa te półoski które sie tak często urywają ...
ja narazie jestem tym szczęśliwcem który jeszcze nic nie urwał ale po zmianie na koła 29 cywilzowane mt -ki mam
poważne oboawy sądząc po wypowiedziach wielu osób !!!
ARB odpada bo to już bardzo duży koszt a ja nie jeżdżę w rajdach tylko tak raz na jakiś czas ale wtedy ostro ...
przede wszystkim zależy mi na niezawodności jako że to moje jedyne auto he he ....
koszt wiadomo że nie będzie to 2 tyś tylko grubo grubo więcej ale już się zdecydowałem więc ....
żeby dać trochę jasności co do mojej zmoty to przód sprężyny mercedes obcięte 1i 1/4 zwoju
maks pancerna kołyska po tuningu poprzednia nie wytrzymała .
opuszczony most 2,7 cm . wzmocnienie między wachaczami wspawnany profil zamknięty .
pod spodem jako że most jest opuszczony a żeby nie wozić << tony błota jak napisali tu koledzy z forum >>
dwa kawałki resora osłaniają gruszkę półmostu to tyle teraz prosiłbym o jakieś dobre rady ....