suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest wt maja 06, 2025 9:11 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
1" - młody upalacz

Słuchajcie.. , bo może ktoś z was przerabiał temat,.Wycinając blache albo demontując elementy wokół aku i spod maski zawieruszyłem bądz też obciąłem gdzieś mase. NIe mam masy we wiązce która idzie w lewym progu auta do tylnej lampy i tam się rozgałęzia na drugą strone. Dla przykładu- do przeciwmgielnych tylnych idzą dwa kable przy cienkiej wiązce i dwa kable na drugą strone do prawej lampy i to sa dwie pary przewodów.zielony z niebieskim i zielony z czarnym i powinien byc plus i minus a wskakuje mi plus na mase :) jak załączam prawy kierunek to mryga na zmiane z pozycją a jak podepne przyczepkę pod wtyk to po wcisnięciu stopu znikały pozycje aż więc choinka elegancka jest :) Powiedzcie mi gdzie są masy do tej wiązki ,czy gdzies coś przeoczyłem,czy jak..może cos pod maską ominałem albo przeciałem wiązke gdzieś gdzie nie wiem..Podpowiedzcie gdzie szukać poprzykręcanych mas pomijając za lewą tylna lampą dwa oczka co są od razu z masą

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Pociągnij masę z aku do silnika i drugą do budy... Sprawdź co się będzie wtedy działo...

1" - młody upalacz

masa jedna i druga jest..kontrolnie przeleciałem po wszystkich (chyba bo nikt nie napisał do tej pory)masach które sa pod maską-wyczyściłem i zakonserwowałem. NIe wiem o co kaman... światła są, stopy,cofania i jak włączam prawy kierunek to pozycja na przemian mryga. Ok podałem do istniejącej masy mase na krótko i jest ok więc mysle sobie znikneła masa,ale sprawdzam kontrolką oryginalna mase i też jest tylko może jakaś taka słabawa.Dobra-masa na krótko jest i już pozycje nie mrygaja z kierunkiem.Podłączam przyczepke i od razu bez zapłonu i jakichkolwiek świateł zapala się przeciwmgielna w przycze3pce i w aucie.Rozpinam to,sciagam lampe wtykam kontrolke z plus który idzie do przeciwmgielnej i jest prąd(czemu skoro wszystko zgaszone) później kontrolke do masy tego przeciwmgielnego i jest drugi plus który przez żarówke w przeciwmgielnym wraca.No jaja jak berety.Myśle ,że uciekła masa albo coś przeciąłem ale już brak mi pomysłów bo sprawdzam wszystko po kolei i cenzura.Wykluczyłem prawą tylną lampe(rozpiałem kostke i nadal to samo-podłączam przyczepke i przeciwmgielne zaczyna swiecic i tutaj i w p[rzyczepie,odpinam przyczepe i na parze kabli idącej do przeciwmgielnym w aucie znowu + i + Wyjałem przełącznik od przeciwmgielnych ale bez wyciągania kostki i bez zapłonu i światel na obu zielonych jest ładniutki plusik !! mozna przeciez normalnie okulwieć a przed robotą wszystko było ok(przyczepa jest ok)

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

w lewej lampie z tylu powinna byc wpieta masa do budy- sprawdz czy masz podpiete bo to jest wlasnie masa wszystkiego z tylu

1" - młody upalacz

Z tyłu za lewą lampą mam podpięta jedna mase ORi a druga masa to masa z puszki od haka.Wyczyszczona i zakonserwowana jak bozia przykazała.Tą opce wykluczyłem jako pierwszą. Elektryk coś mi tam szepcze,że możliwe jak spawałem czy podłączałem to coś za bardzo zwarłem i mogłem spalić diode albo w przekaźniku albo we włączniku albo wypaliłem jakis styk i zaproponował mi wpiąc w przewód diode jednokierunkową. Auto stoi zgaszone bez kluczyków a w lampie przeciwmgielnej z tyłu dalej + aż miło .Pewnie zniknie bo prąd leci przez żarówke i wraca gdzies sobie a żarówka sie zfajczy i będzie cenzura..
NIe wiem co robić,przekopałem pół auta. Został mi do podmienienia przekaźnik od tych świateł( podpowiedzcie który to) i włącznik..
aha....powiedzcie mi gdzie vitara ma przekaźnik od wycieraczek?? bo od nowości czasówka mi nie trybi ani pojedyncze przetarcie szyby..??hmm?

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

to nie jest zwykle zgubienie masy, jak spawales uszkodziles wiazke w progu dlatego masz z tym problemy. druga rzecz podczas spawania nie ma opcji zebys spalil cos w urzadzeniach elektrycznych chyba ze podpinales mase na plus aku... :D nawet kompa z zalozonym aku nie spalisz- taka ciekawostka

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00