Witam, jak w temacie - stoję przed dokonaniem wyboru ogumienia do mojej vitarki, jest tylko jedno małe ale...
jaki bieżnik wybrać ?

*najchętniej wziąłbym YOKOHAMA G001 jednakże nie ma takich o wymiarze 33"-35",

*myślałem również nad Silverstone MT-117 X-treme ale nie wiem czy to najlepszy wybór - autkiem tygodniowo będe robił ~100km po czarnym piątek sobota niedziela - zabawa w terenie, jednak tu nie wiem jak ta oponka sprawuje się zimą, mówią że w błoto nie ma nic lepszego, na czarnym ginie dość szybko oraz zero przyczepnosci na mokrym i zimą

*kolejna oponka to Hankook RT-03 Dynapro - tej nigdy nie widziałem na żywo, oraz mało o niej w sieci - ponoć dupy nie urywa

*następna jest podana w temacie BFG MT KM2 - mam ATeki tej firmy i jestem z niej zadowolony - same dobre opinie jednak o MT'ku nie piszą już tak wesoło, jedni twierdzą że oponka dobra - inni zaś że kibel (tutaj łatwiej już jeździć zimą)

*Federal Couragia MT - na temat tej oponki znalazłem tylko jedną opinię - lepsza od Cooper STT oraz od BFG MT KM2 - ale 1 opinia to nie wyznacznik, bieżnik podobny do BFG

*ostatnia oponka nad która się zastanawiam to Maxxis Big Horn MT-762 - wybór praktycznie przypadkowy - nic o niej nie wiem, podoba mi się tylko wizualnie
Jak już pisałem, w tygodniu jazda po czarnym (ok 60-90km tygodniowo), weekend zabawa w terenie (lasy, szutry, żwirownie, łąki, błoto, rzeki).
Fajnie jakby oponka również sprawdzała się na śliskim choć nie jest to jej głównym wyznacznikiem. Z góry chciałem przeprosić że takei to wszystko zagmatwane ale oponki kupuje się nie na sezon a na dobre 2 lata a nie chciałbym później żałować że kupiłem nie te. Jak wcześńiej wspominałem - najchętniej kupiłbym tą kopie simexa jednakże nie wiem co mam o niej myśleś (słaba przyczepność na czarnym, szybko znika na czarnym ale za to w terenie bajka,) dlatego też szukam alternatywy w postaci normalnego MT'k (choć jak to mówią KL71 to początek na a simexie i tak się kończy).
W każdym bądź razie proszę o odpowiedź, jakieś nakierowanie bądź wskazówki gdyż każda konstruktywna uwaga jest w tym przypadku niezbędna. Z góry bardzo dziękuję, pozdrawiam.