ojciec u siebie w pajero III ma BFGoodrich T/A KO2 (takie oznaczenia ooo ;d jeszcze dobre napisy Baja Champions Tires itp xD )
M+S jakieś takie cuda

;D nic tylko jechać w góry

no mniejsza o to
w każdym badź razie lata na takich gumach
no i one sa genialne, moje sahary objeżdża wszędzie, prócz błota, ale nie taka idea tej oponki

także mogę polecić, bo nadaja się na zwirownie, na czarny, na las, na śnieg i zdeczka dają rade w błocie
jedynie co moge powiedzieć na - to że jak wiekszość gum BFG jest nieobliczalna, jest to AT'ek mięciutki i wgle, na lodzie przyczepność genialna, no ale do czasu, jest to kwestia nogi i wyczucia oczywiście, ale kto by się przyznał do błedu

więc lubią pisać że to wina gumy i że czasem kapcie potrafią stac się mega twarde (tzn, straca przyczepność i już nie odzyskają jej) puki co nie było takich przeżyć, no ale tak piszą/gadają
oponki sa nowe (maja rok

) (w pajero III sa lekkie łyżwy tzn. za wąska- kwestia dobrania szerokości) bo 245/75/R16 to troche mało jakby porównac z poprzednimi gumami gdzie było 295/65/R16
nom ale grunt że sie bardzo dobrze daja rade
a skoro temacik o gumach to panowie spytam się o;
czy ktoś miał styczność z tą gumą ?? jak to daje rade w błocie, w zimę i na czarnym ??
(czy szybko znikają przy jezdzie 80% czarny 20% teren ??)
są lepsze od Sahar'y czy gra nie warta świeczki??

pytam bo 3 rok jeżdże na tych samych saharach, i to właśnie 80% czarny i 20% teren no a bieznika jeszcze 9mm także jestem zaskoczony bo pisali że szybko zginie a tu zonk, no ale guma jak to guma straciła już swoje "kanty" i teraz zimą auto nie rusza, nie hamuje, i nie skręca

także jedize się ciekawie,
no i też po lifcie autko śmiesznie wygląda na 215/65/R15 - taki platfuss, a i opona już tak średnio daje rade bo ma swoje lata i kilometry,
to trzeba będzie się zaopatrzyć w nowe gumy, i właśnie myślę o tych wyżej, oczywiście jakieś 31x10,5/R15 co by o już jakoś wyglądało (w razie czego sie przytnie błotniki

)(zdaje sobie sprawe ze auto już tak nie pojedzie dynamicznie przy większym kapciu - no ale wreszcie zacznę używac reduktor

)
ewentualnie jakby te BFG były słabsze, to zostałbym przy saharze, tyle że przy troche większej/wyższej
dla tego tez nie wiem, czy zmienić gume, i w najgorszym przypadku się rozczarowac, czy zostac przy starej sprawdzonej oponie, z której jestem bardzo zadowolony