Witam ,
Przepraszam za dlugi ogon przy odpisywaniu - brak netu plus inne problemy robia swoje
Dzieki za podpowiedzi, najblizsze dni poswiecam Vitarce , wiec zajrze ponownie do auta- ale to co zdazylem sprawdzic wczesniej , to poza bezpiecznikiem 60A , pozostale byly i sa ok , co moze mnie troche dziwi , ze najwiekszy sie przepalil , a nie ktorys mniejszy.
Pompa podaje paliwo , to tez sprawdzilem.
Dziwne dla mnie jest to ze w nowej kopulce ( jak i zreszta we wszystkich jakie dotad widzialem ) weglik , ktory styka sie z blaszka palca- jest na sprezyce. Natomiast w starej jest poprostu wcisniety , bez zadnej sprezynki , w duzo plytszym mocowaniu. Jak to jest ? czy taki weglik nie powinien byc zawsze na sprezynce?
Co chcialbym zrobic jutro , to sprawdzic kody bledow , jako pierwsze. No i ta jak OKU radzisz , sprawdze wszystkie kabelki , czy ktorys nie odstaje od wtyczki.
Pytanie mam jeszcze w ktorym miejscu mam przylozyc koncowke miernika , zeby sprawdzic ewentualne napiecie , czy tez jego brak ?
No i glowne pytanie - czy mozliwe aby silnik 8V pracowal na aparacie z silnika 16V ??
Mam taki zgryz , ze : kupujac kopulke do modelu 8V - dostalem taka wysoka, a sam przy aucie mam nizsza, ze zdjec podobna do takiej z silnika 16V.
Czy jest mozliwa zamiana aparatu na taki z auta 16V , na taki jak ma 8V ?