kostuch pisze:
fazer102 pisze:
kostuch pisze:
Pewnie komputer działa dopóki jest zimny. Do wymiany.
A co jest przyczyną grzania się kompa. Są tam jakby stabilizatory napięcia przykręcone do blaszki a ta do obudowy kompa. Może nałożyć tam pastę termiczną niech lepiej przewodzi ciepło na obudowę, a może kilka otworków w obudowie. Jak myślisz. Kompa szukałem i ten sam model 400zł na allegro.
Prąd przez niego płynie, to się rozgrzewa.
Spróbuj mu na próbę zdjąć obudowę i dać jakiś nadmuch na elektronikę. Albo jak przestanie działać to delikatnie ostukaj płytkę - tak jak napisał danthe, coś może nie stykać.
Ale jak już miał kiedyś popalone i naprawiane ścieżki, to różne cuda się mogą dziać. Pokaż foto jak to wygląda w środku.
Bez obudowy już próbowałem, to samo pochodzi i gaśnie. Na fotkach widać już moje poprawki dwie ścieżki spalone i kondensator w innym miejscu bo nie dało rady go z powrotem na miejsce bo upalone było oczko ścieżki wszystkie luty sprawdzone i poprawione więc zimnych już nie powinno być

co było podejrzane to poprawione lub wymienione na drugie. Dzisiaj to miałem nawet tak, że zapłon przekręcony do rozruchu chciałem pomierzyć napięcia a tu po paru minutach lampka CHECK zgasła i nie można odpalić, po chwili przerwy po ponownym przekręceniu kluczyka lampka działa prawidłowo. Fotka z numerem kompa, może ktoś ma taki na zbyciu i za rozsądne pieniądze to czekam na propozycje.