kolego, na benzynce auto chodzi miód

wszystko git majonesss po prostu leci jak rakieta - oczywiście z wywaloną zwężką,
Panowie, dziś byłem u gazownika, nawiedizłem go o godzinie 8;30, bo tak se wymyśliłem że rano lepiej będize myślał

(po prostu byłem w okolicy)
no ii..... dojechałem do niego na gazie, oczywiście 100m przed jego warsztatem wyjąłem tą zwezke, podjechałem i zgrywałem debila że nie wiem o co chodzi

no i w skrócie - udało mi się,
sprawdził filtr powietrza, wymienił filterek gazu, odkręcił tą gume w której miałem zwezke, patrzy i nic, założył spowrotem i do mnie z tekstem że on coś chyba za mało powietrza dostaje dla tego tak, (no a ja "w głębi" sie śmieje bo przecie dopiero co wyjąłem zwezke która ograniczała dopływ powietrza a teraz nagle jeszcze za mało silnik go dostaje

) no ale nic....
mówiłem że własnie wyczytałem że ten mikser najlepiej w vitarach się sprawdzia na poczatku tej ameliniowej rury dolotu, no to on mowi ze mozna przełożyć jak ma pomóc ale że bedie kiepsko, bo jest dłuższy czas dolotu gazu itp, po prostu gorzej,
to wsadził w tłumik taki cypel, nałożył rurę od spalin, i robił analize spalin w tym samym czasie regulując tam na parowniku,
bawił się z tym od 8;30 do godziny ok. 11;40 no ale ustawił,
w chwili obecnej auto bez dziwnej zwężki lata na benzynie jak rakieta i równie dobrze na gazie, także no w sumie, dało rade to wszystko zrobić

tylko była kwestia chęci, i tego że patrzyłem mu na ręce,
bo proponował właśnie że mi wstawi taką zwezke i to będzie mi lepiej samochód chodził wtedy, a ja do niego że te zwezki to chyba jakiś żart, no to wziął się do roboty i dał radę chłopina zrobić, także gazwonik dobry, tylko trza go miec pod kontrolą

jest jeszcze kwestia tego typu, że warto wspomniec o tym że ma się wycięty katalizator, bo on podczas tej analizy spalin, ustawia gaz w taki sposób by się ilość CO zgadzała według jakiejś tam normy (uwzględniając właśnie katalizator - sprawność itp), ale jak mu powiedziałem że po co analiza spalin skoro nie mam katalizatora tylko puste fi55 od poczatku az do końca, to wtedy poklikał i momentalnie mi wszystko ustawił i właśnie mówił że warto wspominać bo wtedy inaczej coś tam się ustawia i po prostu idzie lepiej "to wysterować"