kosciej pisze:
Co myślicie o takim rozwiązaniu??
Panowie gazownicy mi powiedzieli, że tak można zrobić. Teraz się zastanawiam tylko...Bo zbiornik waży z 30-40 kg... A ja bym chciał sobie na zbiornik jeszcze przymocować koło zapasowe mogę tak zrobić?Wyglądało by to wtedy tak, jakbym miał 2 koła zapasowe...Czy może lepiej motać koło zapasowe np na masce (jak ma defender)?
Pozdrawiam!
Coż to za szatański pomysł
Zbiornik na gaz jest bezpieczniejszy od zbiornika z benzyną ... ale nie jest zderzakiem
Pozatym cała instalacja jest na miedzianych przewodach robiona - nie wyobrażam sobie elastycznego złącza, które by pracowało ... i nie wyobrażam sobie przeglądu technicznego, chyba, że "zaoczny" ...
Ja to bym się bał wsiąść do takiego samochodu.
Jest Kolega na forum (nie pamiętam kto), kto wozi zamiast koła benzyne w przerobionym kanistrze ...

Ja osobiście poświęciłem "bagażnik" i jestem szczęśliwy. Przebiegi rzędu 300 - 350km na butlii, jeśli mnie w tygodniu nie napada na jeżdzenie po okolicy

Można też pod samochochód - w miejsce zbiornika benzyny ...
Jak dla mnie to niepotrzebne i niebezpieczne kombinowanie. Już prędzej bym sobie zrobił instalacje na zwykłą butle gazu "do kuchenki" - bezpieczniej, taniej i można odkręcić na przegląd lub jeśli nie jest potrzebna

... i skośnookie 4x4 innej marki