suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest śr maja 07, 2025 7:46 pm

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
1" - młody upalacz

Silnik: 1.9d
Model: Cabrio
Rok prod.: 1996
Koledzy mam problem z chlodnica a raczej z jej doborem do mojej vitary, mam 1.9d a chlodnice jakis ciolek zalozym wczesniej z poloneza i grzala sie jak cholera, teraz chcem tego uniknac i zalozyc cos sensownego zeby mialo swoja wydajnosc, chlodnice chcem zostawic normalnie przed silnikiem, standordowo wrzuce czujnik dwustopniowy z jakiegos vw albo bmw i dwa wiatraki z klimy, ale czy chlodnica z 1.6 8v podola temu, czy szukac czegos innego, gdzies czytalem na forum ze chlodnica podchodzi z jakiegos starego chyba jeepa czy cos takiego, najchetniej wsadzil bym cos pasujacego, z jakiejs 2.0 benzyny albo jeszcze czegos wiekszego zeby co chwile wiatrak mi nie musial pedalowac, fakt ze auta nie bede urzywac do celow ekstremalnych, poprostu chcem uniknac nieprzyjemnych sytuacji

2" - starszy bagiennik

Do 1,6 ja wpasowalem chłodnice z 2.0 Ale trzeba przerabiać mocowania.
Natomiast chłodnica z jeepa 2,1 diesel pasuje prawie idealnie jest dużo grubszą i cała mosiężna, czujnik też sobie w nią wlutowac możesz.
Co do wentylatora kup spała wolnego startu sprawuje się idealnie i włącza się u mnie n kilka sekund

1" - młody upalacz

Silnik: 1.9d
Model: Cabrio
Rok prod.: 1996
Troche ciezko o ta chlodnice do jeepa 2.1, bede chyba jednak modzil z chlodnica vitary ale z wiekszej pojemnosci, nie moge nigdzie znalesc jaka fabrycznie powina tam byc chlodnica, znalazlem 3 wymiary chlodnic, jeden raczej mozna wyeliminowac bo do wersji z klima, a pozostale dwa wymiary to 375 x 478mm i 438 x 534mm, bardziej sklanial bym sie ku temu drugiemu wymiarowi bo jednak wieksza, tylko teraz pytanie w jakiej jeszcze vitarze wystepowala taka chlodnica, w 2.0? I wytlumacz mi kolego co to jest za wentylator o ktorym pisales

2" - starszy bagiennik

wentylatory masz tutaj
http://www.inter-instal.com/kategoria/w ... As2Y8P8HAQ
dobierz sobie wielkość i kierunek dmuchania oraz moc.
Możesz też poszukać tańszych zamienników na allegro np z turboworks.

Drugi model chłodnicy jest z 2.0 występował zarówno w 2.0 16v jak i w 2.0 v6.
Zwróć też uwagę na króćce wody bo nie wszystkie były zawsze po tej samej stronie, musisz pasować pod siebie.
Jak coś to napisz na PW to wyśle Ci zdjęcia jak ja zamontowałem tą chłodnicę z 2.0.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00