Adam_Blayer pisze:
Witam serdecznie.
Mam na oku taki oto egzemplarz, w związku z tym chciałbym się Was poradzić co o nim sądzicie?
http://allegro.pl/show_item.php?item=608086879 Auto ma kilka rys na drzwiach i obtarć na zderzakach, jest sprowadzone. Rdza łapie delikatnie w miejscach typowych dla Vitary. Auto docelowo miałoby pełnić funkcję auta rodzinnego i tylko czasem ewentualnie w celach rekreacyjnych w teren.
Sprawdź dokładnie silnik, obsłuchaj czy łańcuchy nie dzwonią, (po odpaleniu silnika mogą brzęknąć ale bardzo krótko ok. 5 sek.) Jeżeli dzwonią to odpuść sobie rozrząd to wydatek około 3 tyś. Sprawdź czy trzyma równo obroty. No i czy nie cieknie. Jeżeli zbyt czysty to też niedobrze
Co do przebiegu to wygląda na naciągany, ale moge się mylić.
Rdza - normalka, zajrzyj od dołu pod plastiki na progach czy tam jeszcze coś zostało - bardzo dobry argument do zbijania z ceny. (ja zbiłem na progach i nadkolach -1500 pln

)
Wersja - Special Edition Auto Ranch, na moje oko różni sie od "zwykłej" tymi badziewnym naklejkami i imitacją drewna
Głównie zwróć uwagę na silnik, jak jest zdrowy będziesz się cieszył z zakupu - padło będziesz pisał na forum, że vitary V6 to badziewie i żenada, Ja moją Vitara zrobiłem ponad 50 tys km, z czego 40 tys na lpg i nic się złego nie dzieje. Z silnika i jego osiągów jestem bardzo zadowolony, jak z całej Vitary.
Powodzenia w podejmowaniu decyzji
p.s nie kieruj się emocjami (choć przy kupowaniu vitary, to trudne)

+ 0.5 lekko dłubnięta
XL7 2.7 V6 - dobinsons 2" 225/75r16 bfg/at

1,6 8v cabrio przyjemna na lato