Hej.
Myślę, że może się przydać taki temat... Jak przygotować Vitarę do wyprawy (tej dalszej raczej - bliższej każdy kierowca wie...). Jakie części zabrać, jak naprawić najczęstsze usterki z pomocą power tape'a i drutu (wiadomo, że na wyprawie to nasze podstawowe części).
No to może ja...
Z tego co się dowiedziałem, to nie każdy wie, ale Vitara się bdb spisuje do spania w niej
Wyciagamy zagłówki, składamy tylne siedzenia na płasko (nie całkowicie, tylko oparcia na płasko), przesuwamy je max do tyłu i mamy w miarę płaską powierzchnię do spania - przetestowane - po 16h jazdy to jest królewskie łoże

Dalej - w Vitarze jest dużo miejsc, które są ukryte przed wzrokiem, gdzie można dużo upchnąć. W tylnych nadkolach zmieścimy naprawdę dużo drobnego szpeju w stylu klucze, szmatki, kabelki, żarówki, krótkie linki, śrubki, leki zapakowane w woreczki (polopirynę - bo jeszcze nikt mnie przez granice nie przepusci

), przetwornicę, kompresor mały...
Dalej - na szmaatki polecam skarpetki dziurawe - są bardzo dobre, bo można je założyć na rękę, ale również u mnie służą (wraz z małym kawałkiem karimaty) jako tłumienie brzęczenia kluczy i innego brzęczącego szpeju

Teraz pytania...
1. Jak zorganizować mini kuchnię w Vitarze (myślałem o jakimś blacie na tylnej klapie od środka)
2. Jak poprawić komfort spania
3. Jak zrobić zadaszenie w postaci:
http://www.more4x4.pl/namioty-dachowe-detale/323.html4. Jak wykombinować mini prysznic (czy kranik jakiś) z ciepłą wodą
5. Co można by bezpiecznie umieścić pod maską zamiast w kabinie
6. Gdzie w Vitce przewieźć składane foteliki turystyczne i jakie polecacie?
I dalsze pomysły mile widziane

- Już nie ma
Legenda na kołach - LR Discovery Series II Td5 XS - Już nie ma
Już nie ma Vitary...