Jestem właśnie na etapie doprowadznienia mojego nowego nabytku do używalności. Wykładzina wewnątrz auta była mokra w części tylnej i pod nogami kierowcy. Podłoga na załamaniu przed tylnymi siedzeniami dziurawa jak sito

. Korozja penetrowała od strony podwozia nad mostem tylnym do przodu. Blacharz połatał co mógł robiąc fleki i zgrzewając je od góry. (od dołu nie ma jak dojść). Ja teraz próbuje co sie da zabezpieczyć.
Ciekawostka: okazało się że bitumiczne maty pod nogami kierowcy i pasażer słabo się trzymają a pod nimi wilgoć i małe dziury w podłodze. Warto chyba je usunąć i porządnie zabezpieczyć podłogę. Zastosowałem po lekturze na rajdy4x4 zestaw farb epoksydowa Epirust 2002 i epoksydowo bitumiczna produkcji OLIVA. Sam jestem ciekaw jak będzie się to sprawdzać.
Zastanawiam się jak zabezpieczyć ramę od wewnątrz. Na razie moim pomysłem jest Fluidol.
Jakie macie doświadzczenia w walce z rudą????
P.S. Przed kupieniem oglądałem kilka aut i to które kupiłem było zdecydowanie najlepsze jeśli chodzi o korozje. Nie chce wiedzieć jak w szczegółach wyglądają inne Vitary w tych rocznikach.