Udało się ze Vitka zmienia biegi ale kosztem czasu i wymiany całej skrzyni. Teraz będę prowadził sekcje zwłok. Ale od początku. Zastosowałem różne preparaty firmy Lubegard (czyszczące i poprawiające jakość oleju) dwie zmiany oleju i powiem w dniu kiedy już było wszystko umówione na zmiana skrzyni Vitka zaczęła zmieniać biegi, ale już było za późno skrzynia zmieniona trwało to 10 roboczogodzin - wiadomo pierwszy raz. Wszystko trwało znalezienie skrzyni, znalezienie miejsca zmiany terminu i czasu. Na początku myślałem ze uda mi się samemu ja zmienić w garażu, ale na szczęście miałem za male koziołki (jak się później okazało było to troszkę roboty z tym). Później myślałem ze znajdę jakiś warsztat który mi to zrobi, ale w Hiszpanii chyba za duży kryzys jest bo wszyscy zarobieni a drugim się nie chce. W końcu przez przypadek znalazłem warsztat w którym wynajmują boksy "zrób to sam", jak coś nie wiesz to mechanicy pomagają i udało się. Vitka zmienia biegi

i lepiej przyspiesza. Przestroga dla wszystkich jak kupujecie Vitare z automatem dobrze trzeba ta sprawdzić. Jak zmienia biegi na zimnym i ciepłym oleju. Poziom oleju w skrzyni (silnik załączony pozycja N). Kiedy olej byl ostatnio wymieniany (kolor oleju) i czy dobrze przyspiesza.
I to tyle jak rozbiorę skrzynie porobię trochę zdjęć.