Zulu już moją opinię poznał, ale może komuś innemu się jeszcze przyda
Tak jak szymona, mój komplet (4 ostatnie, niestety, sztuki) był sprowadzony z Niemiec, trwało to kilka dni. Jeżdżę na 235/75/15, udało mi się je kupić w niezłej cenie - ~420, teraz są już kilkadziesiąt złotych droższe. Kupowałem na przełomie grudnia/stycznia - wtedy rzeczywiście dostępność była mierna, obecnie z tego co widzę, ten rozmiar jest dostępny, tylko kasa na zapas się już rozeszła
Poprzednio miałem 10-letnie Coopery WM (zimówki), z dobrym bieżnikiem, ale spękane. Porównując do nich: hamowanie, trzymanie na mokrym - znacznie na plus dla GY, na śniegu trochę lepiej, lód pomińmy

Na suchej drodze nie ma większych problemów, w połączeniu z nowymi hamulcami na 4 kołach ostrzejsze hamowania są bardzo dobrze wyczuwalne - opony są z bardzo miękkiej mieszanki. Nie wiem, jaki będzie to miało wpływ na zużycie, na razie przejechałem na nich jakieś 1-1,5 kkm, specjalnego zużycia nie widać, trochę niestety pocięło mi kostkę zanim zweryfikowałem zderzak szlifierką
Jazdy terenowej za wiele nie zaznały, ale pierwsze wrażenia są dobre. Chociaż z simexami oczywiście nie ma co porównywać, w terenie są słabsze niż KL71. Bieżnik w nowych ma około 13-14mm.
Na ciśnieniu 1,2 zaczynają się już delikatnie uginać pod stojącym Samuraiem, na niższym jeszcze nie jeździłem.
Podsumowując - jak na razie bardzo polecam jako uniwersalne opony całoroczne i do lekkiego terenu. Ciekaw jestem tylko, jak będzie z ich trwałością, chociaż biorąc pod uwagę moje przebiegi Samuraiem może się okazać, że nie doczekam ich śmierci