A myślisz, że skąd w moim podpisie hasło "hybrydowy"?
Zdemontowałem dzisiaj zbiornik, który okazał się być w bardzo przyzwoitym stanie. Wypłukałem go porządnie benzyną, naprawiłem jeden z kabli od pływaka bo zaśniedział i się urwał, przedmuchałem i przepłukałem benzyną przewód zasilający i od powrotu, zamocowałem przy okazji zakupioną pompkę. Przy okazji wyszło, że potrzeba wymienić rurę wlewu i od przelewu bo są tak skorodowane, że się do niczego nie nadają. Może ktoś ma coś takiego? Nic więcej nie zrobiłem bo nie zdążyłem kupić wężyków i zamontuję wszystko dopiero za tydzień, no i muszę dokupić filtr paliwa. Mam jeszcze dwa pytania, otóż
1. Z wiązki, która idzie nad bakiem wychodzą dwie wtyczki. Jedną podłączony był pływak (żeńską), natomiast druga (męska) wisiała luzem. Czy całe wiązki w Vitarach nie były do siebie podobne? Tak wiem, że 16v sterowane jest komputerem, ale wygląda to tak, jakby ta druga wtyczka była do zasilania elektrycznej w tej właśnie wersji. Jeśli się mylę to do czego ona służy? Niestety nie mam zdjęcia żadnego.
2. Tutaj zdjęcie zrobiłem. Z gaźnika wychodzą te trzy króćce. Jeden to na pewno zasilający, drugi od powrotu, a trzeci nie mam pojęcia od czego. Moglibyście mi powiedzieć, który jest który i do czego służy ten trzeci? Z góry wielkie dzięki