suzuki.info.pl

Wszystko dookoła vitary i nie tylko (:
Dzisiaj jest czw maja 08, 2025 12:11 am

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

jak cos to ze 40 km od gdanska (okolice nowego dworu gd) mam kawalek trawnika, kran tez sie znajdzie ;)
no chyba, ze uda mi sie sprzedac dom...

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Hej.Wpadnij do Andrychowa, można skoczyć do browaru żywieckiego,nad ziezioro,pojeździć po górkach,z noclegiem i parkingiem no problema.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Dzięki koledzy :) o taką pomoc mi chodziło.Jutro zamieszczę mapkę i będę zaznaczal wszystkie miejsca co ułatwi zaplanowanie trasy ;)

3" - błotołaz
Awatar użytkownika

jak bys był w andrychowie u @zulu to moze bedzie jechał do rodzinki :wink: a to juz moje strony :mrgreen:
49.939234,20.667257 na mapy google ci pokaze. jak dasz na zdjecia to masz opcje do zwiedzania.duzo fajnych miejsc jest w okolicach dunajca-czyli mozna pojezdzic po chaszczach przy okazji :mrgreen: a barak na działce jest do zamieszkania :wink:

MATADORY 235/75/15 na alu
FEDIMA X... E... 31/10.5/15
zapasowka odbita na klapie:(
---------------------------

1" - młody upalacz

Gump pisze:
bodzio23 pisze:
a kiedy sie wybierasz :?:
interesują cie ruiny zamkow i takie tam :?:

termin wyjazdu uzależniony jest od tego kiedy moja dziewczyna będzie miała praktyki.
Odpada napewno koniec lipca, moja Vi nie jest gotowa więc pewnie cały lipiec odpada..
Czyli gdzieś w sierpniu :)

Interesuje mnie wszytko co jest ciekawe zobaczenia.. gdzieś w okolicach Wrocławia jest jakaś duża tama podobno, znacie?

jak będziesz w okolicach Wrocławia to zapraszam na wycieczkę po najciekawszych miejscach we Wrocławiu i wypad poza granice Wrocławia. Polecam też kotlinę kłodzką oraz jej okolice Nowa Ruda okolice Lądka Zdrój czy choćby zapomniane Ząbkowice Sląskie i krzywą wieżę drugą na świecie pod względem przechylenia.

2" - starszy bagiennik

piotrk pisze:
Gump pisze:
Myslałem czy nie pojechać na nasz zachodni kraniec zobaczyć nasze wyspy :) Tylko nie wiem czy to nie za daleko i czy warto. W sumie na Helu też nigdy nie byłem..
Na zachodzie też są piękne plaże ... same wyspy, no to co kto lubi ;) mi się bardzo plaże w okolicach Rewala podobają.
kosciej pisze:
Hel lepszy. Tylko tłoki tam są latem :?
co znaczy, że Hel lepszy? lokalny patriotyzm :D
Na sam Hel bym się nie pchał ... można np. w okolicach Trójmiasta gdzieś się "zamelinować" a na Hel tramwajem wodnym z Gdyni :!: - bez korków, od razu do celu - piękna sprawa :) wypłynąć rano, wrócić wieczorem - fajna podróż, ładne plaże, do tego na Helu fokarium można zobaczyć ;)
http://www.zkmgdynia.pl/index1.php?action=12

Ja tam mieszkam na zachodnim wybrzezu i uwazam ze jest tam bardzo fajnie, wyspa wolin jest warta objechania a i w druga strone jest fajnie, okolice rewala i nie tylko... no i jazda po plazu to tez fajna zabawa, tylko trzeba na Urzednikow morskich uwazac :wink:

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Zulu pisze:
Hej.Wpadnij do Andrychowa, można skoczyć do browaru żywieckiego,nad ziezioro,pojeździć po górkach,z noclegiem i parkingiem no problema.

Rozumiem, że proponujesz nocleg :)?
Cytuj:
jak będziesz w okolicach Wrocławia to zapraszam na wycieczkę po najciekawszych miejscach we Wrocławiu i wypad poza granice Wrocławia. Polecam też kotlinę kłodzką oraz jej okolice Nowa Ruda okolice Lądka Zdrój czy choćby zapomniane Ząbkowice Sląskie i krzywą wieżę drugą na świecie pod względem przechylenia.

We Wrocku mieszkałem rok więc znam.
Ale okolic i kotliny już nie.

Dodalem mapke w pierwszym poscie, jak widać na razie ubogo ale z czasem coś się wyklaruje..
Na niebiesko noclegi.. Na czerwnono zwiedzanko..

Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2009 10:35 am przez Gump, łącznie zmieniany 1 raz.

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

post mi sie zdubdlowal

Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2009 10:35 am przez Gump, łącznie zmieniany 1 raz.

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

eskapada pisze:

w zabkowicach sa jeszcze fajne ruiny zamku.
ja pochodze z nowej rudy i tez polecam jej okolice. podziemne kompleksy z czasow II wojny [gluszyca, walim], muzeum gornictwa w nowej rudzie, twierdza w klodzku, forty w srebrnej gorze, bledne skaly, szczeliniec wielki, wielka sowa, kalenica, wambierzyce i wiele wiele innych ciekawych miejsc kotliny klodzkiej ;)
w razie co sluze pomoca "informacyjna" - niestety z noclegiem nie pomoge :(

p.s.
ja tam bede w okolicach 20-25 lipca.

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

Normlanie ja też sobie skorzystam na wakacyjne wojaże - te punkty do zwiedzania :mrgreen:

Ja polecam książki z serii Polska niezwykła, wyd. Demart. Bardzo fajne rzeczy tam są opisane do zwiedzania.
Dodatkowo w empiku można kupić fajne przewodniki. Np. Szlakiem najlepszych restauracji, zajazdów i karczm. Nie udalo mi sie jej kupic, ale mialem okazje przegladac. Super dla fanow roznych smakow :mrgreen:

Już nie ma Vitary...

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

Kosciej a kiedy się wybierasz? może się gdzieś wyminiemy po drodze.. :)

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

No spokojnie mogę was przenocować,jak tam wolicie pod dachem czy w namiocie,ogród dośc spory więc może więcej vitarowców wpaść :D

4" - błotny dziadek
Awatar użytkownika

środkowe 2 tygodnie sierpnia.

Mogę Ci dodać kilka punktów do tej trasy, bo połowę niej zrobiłem w zeszłym roku... Będę leciał od GD...
1. Kamieniec - siedziba Napoleona - ładny pałac, choć zniszczony. Ja dojechałem fajną szutrówką, która przebiega przez kilka fajnych miejscowości z pięknymi dworkami (nazw nie pamiętam - mój błąd, nie robiłem notatek :( )
2. Rapa - piramida Fahrenheita
3. Ciechanów - zamek książąt mazowieckich
4. Opinogóra - rodowa siedziba Krasickich, muzeum romantyzmu - Ciekawe miejsce, nieopodal w kościele fajny grobowiec w.w rodu.
5. Gołotczyzna - muzeum szlachty - fajne miejsce, warto odwiedzić grób p. Świętochowskiego - założyciela tamtejszej szkoły
6. Puławy - Posiadłość Czartoryskich, piękne schody żeliwne w nim. Niestety zgnojone przez naszych "przyjaciół" ze wschodu, ale restaurowane.
7. Lublin - miasto się bardzo zmienia na +++ Miła starówka, no i oczywiście zamek.
8. Sandomierz - Wiadomo, piękne miasto
9. Kozłówka - muzeum komunizmu. Pocałowałem klamkę, bo było zamknięte :( W poniedziałki na całej lubeszczyźnie chyba wszytko pozamykane :(
10. Kazimierz... Wiadomo. Ale nie traf w weekend, bo miasto traci urok. Polecam herbaciarnię u Dziwisza i herbatę Dwa Księzyce (Od tytułu książki Marii Kuncewiczowej, pisarki, która zmarła w Kazimierzu tam spędzając resztę życia)
11. Janowiec nad Wisłą - zamek. Jak jedziesz na prom do Janowca z Kaziemirza to obok są tereny do poupalania... ;)
Jadąc z Kazimierza warto odwiedzić popularne tam wąwozy z korzeniami - piękne widoki. Jeden jest nie daleko, którym nie można jeździć, ale kawałek dalej jest taki wąwóz, którym idzie normalna droga bez nawierzcni, gdzieniegdzie płytami betonowymi i prowadzi do miłego brodu :P
12. Rzeszów. Ładne miasto.
13. Bieszczady. Ja się zatrzymywałem w Hoteliku białym w Ustrzykach Górnych. Bardzo miła, choć spartańska atmosfera... Ale ceny - bajka :mrgreen:
14. Wetlina - Bardzo dobra restauracja (Chata wędrowca) - wyróżniona przez Bikonta i Makłowicza. Super jedzenie, niewygórowane ceny i swojski klimat...
15. Nowy Targ - pyszne lody na głównym rynku - lepszych nie jadłem w całej PL. Nawet MIŚ w GD się nie umywa :mrgreen:
16. Zakopane - nie przepadam, ale Żonka uwielbia :mrgreen:

A później już jechaliśmy do domu prosto w dół z postojem w Łodzi, która zrobiła na nas bardzo nie miłe wrażenie, jak na głownym rondzie przy Piotrkowskiej chcieli nam okraść auto :(
Przejeżdżałem od Krakowa do Łodzi szutrami i bocznymi drogami, gdzie miałem okazję oglądać trochę fajnych miejsc na jurze (Zamki, skałki). Dodatkowo nie miła rzecz - przejeżdżaliśmy przez wsie, które następnego dnia oglądaliśmy (już w GD) na tvn24 bez dachów (tornado deptające nam po piętach od samej Łodzi do Świecia, gdzie już nie dałem rady dalej jechać i nocowaliśmy w aucie w strugach deszczu)

To tak po krótce - więcej szczegółów i fajnych miejsc, musiałbym sobie przypomnieć - trochę mi się kolejność rozjechała :mrgreen:

Już nie ma Vitary...

2" - starszy bagiennik

No i mozesz jednak zaplanowac trase bardziej po zachodnim wybrzezu to fotele odbierzesz przy okazji :mrgreen: a ipare fajnych miejsc tez zobaczysz

2" - starszy bagiennik
Awatar użytkownika

heeh. miałeś wysyłke wycenić ;)

Chyba dach dziś kupie miekki więc będzie kompletne autko
Tylko combo mi sie nie chce sprzedać :(

Kościej dzieki za punkty.
Widzę, że lubisz klimaty zamkowo-dworkowe :) Dla mnie nuda i flaki w oleju, ale jak coś będzie po drodze to napewno zahaczę :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00