WOLVERINE pisze:
ew masmo opcja przemasowa, sztywniak z przodu z samuraja... to też jest opcja,
pytanie jak OKOwe pajero w vitarze w wersji dla ludu by kosztowało kontra Przemasowy samuraj z przodu , i co daje wiekszą zajebistość terenową,
Moje Półośki od Pajero kosztowały mnie 1500 zł + swoja praca której nie licze.
Co do wachaczy z przodu to powiem tylko tyle że tam gdzie sztywniaki zostaja Vitara przechodzi.Przeswit był jedynym i niepowazalnym argumentem dlaczego nie włożyłem Uaza czy samuraja.
WOLVERINE pisze:
masmo, samuraj wytrzymie, wystarczy wrzócić półosie spidertraxa

Wiśnia, ma w swoim "GO JIMNY" przód samuraj +spidertrax i simexy (nie nalewki) 32,5cala +ARBa jeżdzi wygrywa nie ukręca...
Półoski jedna sprawa a przeguby druga.W koszu zmienićie koła koronkowe na 26 i załozycie wieksze półoski które i tak bedą mały taką samo średnice przy wejściu do przegubu - no chyba że przeguby tez założycie inne.
slaw pisze:
pajero ma wady i zalety jak wszystko

Tak jak Sławek mówi.Wady półosek:
1.Trzeba zaożyć felgę z ET conajmniej -20 by schować sprzegiełko
2 W raziie ukręcenia półosek wewnątz mostu od GV 2,5 V6 trzeba w nowych motać mocowanie półośek od Pajero na cztery śruby.
WOLVERINE pisze:
tak samo pewnie jak samuraj ma wady i zalety, ale czytając opisy OKU daje rade na 31''simex w przeciwieństwie do seryjnego przodu vitary...
Zastanawiam się nad simex 33 cale ale nie ma nigdzie nalewek a 33 calowy Silverston to raz że niewiele wiekszy niż moja opona a na pewno dużo cieńszy
Myslę żę za dwa tygodnie dam znać jak z LR z przodu i z tyłu bo Viertarka już na kanale bez skrzyni

Pozdrawiam