marpa pisze:
BARTEK W. zomumiem że masz doświadczenie z ta oponka Persichini?? a jak ona zachowuje sie na czarnym? szybko znika? pewnie miękkość mieszanki jest jej wada na czarnym. Może zaproponujesz jakiegoś innego Mtk ? Jesli wolno spytać to jakich uzywasz? i które byś polecił z tych co miales?
Dokładnie miękka mieszanka, agresyny bieżnik i na czarnym będzie znikać szybciej niż inna opona. Jakich używam(jest w podpisie).Poprzednimi oponami na których jeździłem byłu Kumho KL71, bardzo dobra opona i z czystym sumieniem mogę ją polecić, MT-ek dobrze radzący sobie w terene(naprawdę dobrze) cichy na czarnym, w zimie też dało się radę jeździć(miekka mieszanka)-też nie jest to zimówka(no wiadomo), napewno lepiej będzie się na niej jeździć niż na np. starym BFG- w terenie zachowują się podobnie, ale wykonane są ze sporo twardszej mieszanki(nie wiem jak te z nowym bieżnikiem, ale one jakoś mi niepasują).
Dużo dobrego słyszałem o KL78 ale jest to AT-ek.
Tylko budżet trzeba nieco zwiększyć. Jeżeli nie to jeśli ma to być MT-ek o miekkiej mieszance to chyba te Persichini.
Generalnie nie ma takiej opony co była by do wszystkiego, zawsze jest coś za coś, takie niby wielosezonowe są do wszystkiego- czyli wiadomo. Mt-ek nigdy nie będzie zimówką, at-ek, mt-kiem itd.